Maak via onder- staande button eenvoudig online
een afspraak. Afspraak maken
Afspraak maken

Procedures

De Verwijskliniek werkt, zoals de naam al aangeeft, louter op verwijzing van andere dierenartsen.
Wij verrichten operaties die in de eerste lijn niet of minder frequent worden uitgevoerd en doen dat op basis van een zeer uitgebreide en langdurige ervaring op het gebied van de orthopedie, neurochirurgie, weke delen chirurgie en interne geneeskunde.
 
Bij orthopedie kunt u denken aan alles wat te maken heeft met botten, gewrichten, pezen, en banden. Het omvat de behandeling van breuken van diverse aard, de behandeling van aandoeningen als heupdysplasie (HD) en elleboogdysplasie (ED), veel voorkomende letsels van de voorste kruisband, en nog veel meer.
 
Wij maken hierbij steeds gebruik van een scala aan moderne technieken en bieden veelal meerdere opties ter behandeling aan. Zo bieden wij naast TPLO en CBLO ook TTA, Tightrope en nog meer mogelijkheden.
Naast conservatieve behandeling van artrotische gewrichten bieden wij in een aantal gevallen gewrichtsvervangende operaties aan.

De Verwijskliniek heeft een zeer ruime ervaring in de gewrichtsprothese-chirurgie en is een van de weinige klinieken in Europa die de zgn "micro- en nano-hip" (kunstheup voor kleine honden en katten) en de totale knie-prothese aan kunnen bieden.


 
Bij neurochirurgie kunt u denken aan chirurgie van de hals-, en ruggewervelkolom. Dit kan gaan om hernia-operaties, maar ook om bv breuken of verschuivingen in de wervelkolom.

Zie hier beelden van een van onze hernia-patienten: https://www.youtube.com/watch?v=XcSAatLEb5E
 
De weke delen chirurgie omvat de chirurgie van borst- en buikholte, maar ook de KNO (keel-neus- en oor geneeskunde) valt hier onder meer onder. Chirurgie van huid, onderhuidse weefsel, en het perineale gebied vallen onder de weke delen chirurgie.

Bij interne geneeskunde gaat het om diagnostiek en behandeling van longen en luchtwegen, maag- darm- en leber aandoeningen, aandoeningen van nieten en urinewegen en hormonale aandoening. Ook endoscopische verrihtingen horen tot het werkterrein van de internist.

Bij buikholtechirurgie kunt u denken aan bijnier(tumor)chirurgie, chirurgie van het maag- darm- en leverstelsel, en chirurgie van nieren, afvoerende urinewegen en blaas.

Binnen de borstholte chirurgie vallen onder meer aangeboren afwijkingen van het vaastelsel rond het hart, maar ook tumoroperaties. Een belangrijke aandoening binnen de KNO betreft het benauwdheidssyndroom zoals we dat bij kortsnuitige honden (en sommige katten-)rassen tegenkomen (neusvleugel- en gehemelte correcties).

De Verwijskliniek is het resultaat van decennialange ervaring in de specialistisch chirurgische diergeneeskunde.
Wat zeggen anderen over De Verwijskliniek?

Caroline Jaquet - Brodie

Dankzij de uitstekende zorgen van Radboud Kemme en zijn team is onze geliefde Brodie na een succesvolle hernia-operatie weer een blije en speelse hond. Alle lof voor de Verwijskliniek!

Anne-Marie Eestermans - Spooky

Wij zijn zo ontzettend tevreden over het ganse team. Heel aardige, betrokken en vakkundige mensen en een topchirurg met veel ervaring. Voor ons kon het echt niet beter verlopen zijn. Dankjewel om onze kleine Spooky weer helemaal beter te maken. Wij zagen het niet meer zitten, maar jullie gelukkig wel, TOP!!